Werking interne scouting KFC Poperinge


KFC Poperinge doet steeds aan scouting binnen de eigen club, met bijzondere aandacht voor de leeftijden U8 tot en met U15. De spelers van deze groepen worden goed in kaart gebracht. De resultaten worden bijgehouden in Prosoccerdata. De scouting wordt uitgevoerd door de sportieve cel. Deze komt op regelmatige basis bij elkaar om dit bij te sturen. Bij het scouten gebruiken we een vooraf opgemaakte fiche.


Naast de scouting van de spelers doen we ook aan scouting van de coaches. Zo blijven we ervoor zorgen dat elke groep de meest geschikte coach heeft.


Werking externe scouting KFC Poperinge


Scouts of trainers ontdekken speler of krijgen tip van bevriende collega’s.

Jeugdscout gaat eerste keer kijken.

Hoofdscout gaat tweede keer kijken.

Speler voldoet aan het spelersprofiel.

Speler wordt uitgenodigd voor drie testtrainingen bij respectievelijke groep.

Trainer beoordeeld speler tijdens eerste training. Tweede training samen met coördinator cluster. Derde training samen met verantwoordelijke en Coördinator Cluster.

Indien speler voldoet aan de eisen, dan beslissen TVJO en verantwoordelijke over aanwerving.

TVJO en verantwoordelijke nodigen speler en ouders uit tot aansluiting. Ouders en speler gaan akkoord tot aansluiting.

TVJO sluit speler aan.

KFC Poperinge zal geen spelers aanwerven voor gewestelijke reeksen, zonder weliswaar garantie te geven dat aangetrokken spelers sowieso (inter)provinciaal zullen spelen.Wij doen niet aan kwantiteits- maar aan kwaliteitspolitiek. Het doel van externe spelers is dat ze ons beter maken of dat ze gelijkwaardig opvullen waar wij nood aan hebben.


Voor de externe scouting werkt KFC Poperinge ook samen met Cercle Brugge


Scouting KFC Poperinge


Men beschouwt scouting nogal snel negatief. Eigen spelers denken dat nieuwe spelers hun plaats zullen innemen. Clubs waar we gaan scouten hebben nogal vaak de indruk dat het KFC Poperinge enkel te doen is om hun betere spelers weg te halen. Nochtans heeft KFC Poperinge het compleet anders voor.


Eerst en vooral willen we vanuit onze visie elke individuele speler laten trainen en spelen op zijn of haar niveau. Voor sommigen is dit dus gewestelijk, bij anderen dus (inter)provinciaal. Onze sportieve cel en trainers bepalen aan welke spelers onze werking nood zal hebben naar het volgende seizoen toe. Dit zijn enkel spelers (kinderen) die passen in de opleidingsvisie van KFC Poperinge. Tem U13 scouten wij niet op specifieke profielen. Vanaf U14 analyseren wij als club de noden van onze ploegen en op basis van deze gegevens gaan onze scouts heel doelgericht op zoek. Wanneer de vooropgestelde profielen van spelers worden ontdekt door onze scouts , worden deze uitgenodigd voor drie trainingen met de respectievelijke ploegen. De trainer zal dan samen met cluster coördinator en TVJO beslissen tot het al dan niet aantrekken van de speler.


Er wordt enkel gescout voor (inter)provinciaal niveau omdat we enkel spelers aantrekken met gelijkwaardige kwaliteiten tot kwaliteiten waar wij als Club beter van worden. Ook trainers kunnen tijdens wedstrijden spelers opmerken en doorgeven aan de scouting cel.


Scouting cel jeugd KFC Poperinge


Hoofdscout jeugd: Steve Rambour

Scouts: Filip Wydock, Yoeri Torsy, Wannes Pareyn en Steve Rambour

Extra scouts: (gewestelijke) trainers U7-U13Contact:scoutingjeugd@kfcpoperinge.be